Excite

10 jaar en TBS voor Benno L.?

Zwemschoolhouder Benno L. verdwijnt mogelijk tien jaar achter de tralies. Ook wordt er TBS geëist tegen de man die er van wordt verdacht ontucht te hebben gepleegd met maar liefst 57 meisjes.

Het Openbaar Ministerie heeft vandaag de eisen neergelegd. Volgens hen is er in ieder geval bewijs voor drie pogingen tot verkrachting, negentien aanrandingen, een poging tot aanranding en twee pogingen tot seksueel binnendringen. De man heeft zijn bezigheden met negentien meisjes bovendien nog op film vastgelegd. Met vijftien meisjes heeft hij ontucht gepleegd.

Hoewel de man nu pas is opgepakt, heeft hij een lange geschiedenis van misbruik en ontuchtige handelingen. In de jaren ’70 maakte hij al regelmatig seksueel getinte foto’s van kinderen in de buurt en vergreep hij zich aan enkelen van hen. Van een poging tot verkrachting werd in 1996 aangifte gedaan, precies in de periode dat de man zijn zwemschool begon en de geruchten over zijn dubieuze handelingen aanwakkerden.

L. geeft zelf aan dat hij regelmatig hulp heeft gezocht en onder meer gepraat heeft met een zedenrechercheur van de politie en een seksuoloog. Blijkbaar was dat niet voldoende om de man van zijn praktijken te houden, want zijn zwemschool bleef open.

Zelf verklaart hij zijn gedrag mede door zijn eigen achtergrond: in zijn opvoeding was seks een taboe, maar hij werd als kind wel twee keer misbruikt door mannen en zijn moeder sloeg hem.

Afbeelding: Flickr account paalia

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019