Excite

106-jarige Maagd in Duitsland

De Duitse Elisabeth Callies is deze week 106 jaar geworden. Waarmee van harte gefeliciteerd! Het geheim van de krasse Duitse tante zit naar het schijnt niet in een streng dieet of een actief en sportief leven. Nee, de oude dame heeft nooit toegegeven aan lichamelijke verlokkingen; ze is nog maagd.

En daar is onze oosterbuurvrouw maar wat trots op. ''God heeft me gehouden zoals hij me op de wereld heeft gezet,'' zegt de streng religieus opgevoede Callies tegen de Duitse krant Bild. ''Ik wist al vroeg dat ik geen geslachtsverkeer hoefde te hebben om het geluk te vinden. Het is ook niet zo dat ik seks wilde om kinderen te krijgen.''

Wel was Elisabeth Callies ooit getrouwd. In de jaren '30 leerde ze Albert kennen, een 25-jarige man die door een motorongeluk geen gevoel meer in zijn onderlichaam had. Voor Callies was dat eigenlijk wel een uitkomst. Ze wilde geen seks en voelde zich op deze manier heel rustig en veilig bij haar Albert. ''Lichamelijk contact hadden we niet maar de relatie was wel innig," zei ze tegen Bild. Ongeveer twintig jaar geleden stierf Albert en moest de Duitse in haar eentje verder.

Maar dat gaat haar prima af. Ze woont in een seniorencomplex in Berlijn en heeft daar door de jaren heen flink wat meegemaakt. De Tweede Wereldoorlog bijvoorbeeld, en wat te denken van de val van de Berlijnse Muur? Alleen op het gebied van seks kan ze dus na 106 jaar nog steeds niet mee praten.

Afbeelding: Flickr, gebruiker andres rueda

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020