Excite

11-jarig meisje slimmer dan Einstein

Onthoud de naam Victoria Cowie. Het 11-jarige Engelse meisje blijkt namelijk een IQ te hebben van 162; twee punten hoger dan zowel Einstein als Bill Gates. De uitslag van de test levert Victoria onder andere toegang op tot Mensa; een vereniging voor hyperintelligente mensen.

Verder heeft het meisje al drie aanbiedingen van universiteiten binnen. De topscholen, waar je normaal duizenden zo niet tienduizenden euro's per jaar voor moet betalen om er te mogen studeren, zijn bereid alle kosten voor Victoria op te hoesten en willen haar hoe dan ook binnenhalen.

De ouders van Victoria zijn natuurlijk apetrots op hun dochter: "We konden het niet geloven. Enkele weken geleden heeft ze een test ondergaan. Toen we online de score vergeleken, bleek deze hoger te zijn dan die van Einstein. We zijn enorm trots."

En dat is terecht. Albert Einstein stond aan de wieg van de moderne natuurkunde en ontving voor zijn verdiensten een Nobelprijs. Hoewel het Duitse genie nooit een IQ-test onderging, hebben experts na lang onderzoek zijn IQ op 160 bepaald. Ook Bill Gates kwam uit op die score. De geestelijk vader van Windows en eigenaar van Microsoft is al jarenlang één van de rijkste mensen ter wereld.

Voor Victoria Cowie is het nog niet zover. De 11-jarige krijgt van haar ouders de ruimte te doen wat ze zelf wil. Voorlopig houdt ze het bij lezen, toneelspelen en voetballen. Wie weet wat de toekomst brengt voor Victoria.

Afbeelding: Zcool Ton Haex

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018