Excite

1500 meter schaatsen in Sotsji van start

De Nederlandse mannen doen vandaag een gooi naar een medaille met 1500 meter schaatsen in Sotsji. Mark Tuitert zal zijn Olympische titel verdedigen. Koen Verweij, Stefan Groothuis en Jan Blokhuizen staan verder voor Nederland op het ijs. Blokhuizen vervangt Sven Kramer, die afzegde voor de 1500 meter schaatsen in Sotsji, om zich te richten op de 10 kilometer van aanstaande disndag.

Mark Tuitert

Mark Tuitert hoopt op de overwinning, zodat hij de derde man ooit wordt die succesvol de titel op de 1500 meter schaatsen kan verdedigen. Volgens kenners wordt het nog een lastige opgave: niemand domineerde het afgelopen seizoen op het koningsnummer schaatsen. Daardoor zijn er maar liefst 12 favorieten voor een gouden medaille.

Schaatspak Shani Davis

Een van de favorieten op de 1500 meter schaatsen in Sotsji is de Amerikaan Shani Davis. Tot vandaag was onduidelijk welk schaatspak hij zou dragen. Veel Amerikaanse schaatsen wijten hun matige prestaties aan het Olympische schaatspak. Voor vandaag heeft Davis toestemming gekregen om te starten in het pak dat hij droeg tijdens het wereldkampioenschap. Niets lijkt meer in de weg te liggen van een overwinning voor de Amerikaan.

Loting 1500 meter

Wij hopen natuurlijk op nog meer medailles voor de Nederlandse equipe. De vier Nederlanders komen verspreid over de wedstrijd in actie:

  • - Jan Blokhuizen tegen Mirko Nenzi in rit 2
  • - Stefan Groothuis tegen Alexandr Zhigin in rit 7
  • - Mark Tuitert tegen Haralds Solovs in rit 13
  • - Koen Verweij tegen Joey Mantia in rot 20 (laatste rit)

Livestream schaatsen

Wil jij de 1500 meter schaatsen in Sotsji live volgen via een livestream schaatsen?

>> Klik hier voor de livestream van de NOS en praat mee op Twitter!

Update 16:36: De Pool Brodka wint het goud. Koen Verweij verliest op drie honderdsten de laatste race en wint de zilveren medaille. Plek drie is voor de Canadese Morrison. Mark Tuitert haalt het podium niet en wordt vijfde.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021