Excite

29 maart is Earth Hour 2014

Het jaarlijkse Earth Hour staat weer voor de deur. Op zaterdag 29 maart van 20.30 uur tot 21.30 uur worden wereldwijd lampen en elektrische apparatuur uitgezet om het energieverbruik tot een minimum te beperken. Hiermee willen de initiatiefnemers van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en de deelnemers aandacht vragen voor de kwetsbaarheid van de aarde als gevolg van klimaatverandering en vervuiling. Inmiddels doen miljoenen mensen wereldwijd mee aan het evenement voor meer duurzaamheid.

Ecologische voetafdruk

Het Wereld Natuur Fonds hoopt onder andere door Earth Hour op 29 maart mensen aan het denken te zetten over hun ‘ecologische voetafdruk’ of algemener de impact van de mens op de aarde. Op dit moment doet de aarde er anderhalf jaar over om te produceren wat wij in een jaar nodig hebben. Als de hele wereld met gemiddelde Nederlanders gevuld zou zijn, zouden we 3,5 aardbollen nodig hebben. Met die roofbouw op de planeet verliezen we dagelijks natuur, zoals dieren en planten. Op lange termijn zijn de gevolgen niet te overzien.

WNF en Earth Hour

Om te blijven leven hebben we namelijk een gezonde planeet nodig. Het WNF heeft Earth Hour in het leven geroepen om te laten zien dat iedereen een steentje kan bijdragen aan een gezonde planeet. Waar een uur het licht uit op lange termijn waarschijnlijk weinig verschil maakt bij het verkleinen van de ecologische voetafdruk, je kunt wel een signaal afgeven naar andere consumenten, overheden en het bedrijfsleven.

Meedoen met Earth Hour

Wil je meedoen met Earth Hour? Je kunt natuurlijk thuis blijven en tussen 20.30 en 21.30 het licht uitdoen en een kaarsje aansteken. Maar door heel Nederland worden activiteiten georganiseerd en kun je genieten van de duisternis. Bijvoorbeeld tijdens het ‘switch-off’ evenement in Haarlem. Ambassadeurs van het Wereld Natuur Fonds André Kuipers en Harm Edens doen dan het licht uit op de Grote Markt in het kader van duurzaamheid. Daarnaast zijn er optredens van onder anderen B-Funky die het themalied voor Earth Hour 2014 maakte.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020