Excite

29-jarige man wordt opa

Een man uit het zuiden van Wales is heel dicht bij een nieuwe Brits record; hij wordt de jongste opa in de geschiedenis. Zijn dochter van 14 is in verwachting en hij had dezelfde leeftijd toen de aanstaande moeder ter wereld kwam. Inmiddels is de man 29 lentes jong en slechts een paar maanden verwijderd van het grootvaderschap.

Om zijn dochter te beschermen wil de man anoniem blijven. 'Ik weet hoe zwaar een tienerouderschap is en nu maakt zij hetzelfde mee,' zegt de man over zijn dochter tegen de Daily Mirror. 'Maar we zullen haar ondersteunen en verwelkomen in de familie.'

Ervaring met tienerouderschappen heeft de familie inmiddels wel. De moeder van de 29-jarige bijna-opa heeft de leeftijd van 50 nog niet bereikt. Haar moeder en oma leven ook nog en zo zal de familie straks zes generaties beslaan.

De 15-jarige vader van de jongste telg is overigens niet zo te spreken over opa: 'Hij zal niet alleen de jongste grootvader in Groot-Brittannië zijn, maar ook de slechtste vader. Nog nooit heeft hij maar een stuiver bijgedragen aan de opvoeding van zijn dochter. Ik weet niet eens of hij weleens gewerkt heeft in zijn leven.'

Een gezellige oppas-opa en oma krijgt het kindje in ieder geval niet. De moeder van het zwangere meisje is niet meer bij de vader en woont inmiddels bij een andere werkloze man in een achterstandswijk. Ze heeft nog twee kinderen die ze samen met hem opvoedt.

Afbeelding: Flickr, gebruiker flequi

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020