Excite

3 Nederlanders komen om bij busongeluk Portugal

  • © Getty Images
Bij een busongeluk in de Algarve in Portugal zijn 3 Nederlanders om het leven gekomen. 26 inzittenden raakten gewond. In totaal zaten er 34 Nederlanders in de bus. Hoewel de identiteit van de slachtoffers nog niet bekend is gemaakt, zou het gaan om een vrouw van rond de dertig, een man van rond de zestig en nog een vrouw van onbekende leeftijd. Nog zes Nederlanders bevinden zich op dit moment in het ziekenhuis. Volgens het Ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er drie van hen zwaargewond.

Vier vakantiegangers hebben inmiddels aangegeven dat ze niet in Portugal willen blijven, maar dat ze direct weer terug naar huis willen. Volgens een woordvoerster van TUI, de reisorganisatie waarbij de vakantiegangers geboekt hadden, is het nog niet duidelijk wat de rest wil gaan doen.

De politie voert inmiddels onderzoek uit rond de plaats van de ramp. Volgens getuigen zou de buschauffeur veel te hard hebben gereden. Er werd echter ook gezegd dat deze tijdens het rijden onwel zou zijn geworden. Het ongeluk gebeurde toen de bus in een greppel reed en op de zijkant terecht kwam. De chauffeur maakte melding van het ongeluk; hij raakte zelf ook gewond.

Het ongeluk vond net na middernacht plaats. De passagiers van de bus waren geland met Arkefly vlucht OR697 op de luchthaven van Faro en zouden vanaf daar naar Portimão gereden worden, waar hun hotel staat. Een van de passagiers zou gemerkt hebben dat het niet goed ging met de chauffeur en een vrouw zou in de bus geroepen hebben dat hij op de weg moest blijven. Een aantal familieleden van de slachtoffers is afgereisd naar Portugal. Daarnaast is er een telefoonnummer geopend voor familieleden die meer informatie willen hebben. Zowel nabestaanden als slachtoffers worden bovendien bijgestaan door medewerkers van SOS International.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021