Excite

34-jarige vrouw voor ogen kinderen vermoord

  • © Getty Images
De 34-jarige Luana Luz Xavier werd maandagavond voor de ogen van haar twee kinderen doodgeschoten. De vrouw werd op straat in Amstelveen door meerdere kogels geraakt. Buurtbewoners werden direct gealarmeerd door de geweerschoten en probeerden de vrouw nog te helpen, maar zij was dusdanig gewond geraakt, dat hulp niet meer mocht baten.

De politie is nog op zoek naar de daders van de brute moord. Er zijn wel sterke aanwijzingen dat het om meerdere personen gaat. Men denkt dat de daders na de moord op de vlucht zijn geslagen in een zwarte BMW met gestolen nummerplaten; deze auto werd korte tijd later brandend terug gevonden.

De 34-jarige Amstelveense was een bekende van de politie. Ze had een eigen kledingwinkel in de 9 Straatjes in Amsterdam. In die winkel kwam ook Gwenette Martha regelmatig. Martha werd eerder dit jaar geliquideerd. Haar vriend zou de bekende crimineel Najib 'Ziggy' H. zijn, een man die wordt aangeduid als de nieuwe baas van de groep rond Martha.

Met de informatie die de politie heeft vrijgegeven, willen ze alleen aangeven dat er rekening gehouden wordt met een verband met de onderwereldoorlog die al zo'n twee jaar in Amsterdam en omstreken aan de gang is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020