Excite

3,5 miljoen Euro voor zeldzame Bugatti

Tijdens een veiling van Bonhams in Parijs leverde een zeldzame Bugatti ruim 3,5 miljoen Euro op. De auto heeft jarenlang in een garage in Engeland gestaan, zonder dat er naar omgekeken werd.

De Bugatti was van een arts, Harold Carr, die in 2007 overleed. Hij was 89 toen hij overleed. Zijn familieleden vonden in de garage een Bugatti 57s Atalante uit 1937. De motor van de wagen had al vijftig jaar niet gedraaid. Het type auto is erg geliefd bij autoverzamelaars, omdat er slechts zeventien stuks van zijn gemaakt. Op de teller van deze auto staan slechts 42.299 kilometers. Harold Carr had de auto enkele jaren gebruikt, maar sinds 1950 stond de oldtimer in de garage.

Voordat de auto bij Harold Carr terecht kwam, was hij eerst acht jaar van Earl Howe. Dat was de eerste voorzitter van de Brittish Racing Driver’s Club. De auto heeft nog meer eigenaren gehad, voordat hij bij de arts terecht kwam.

De nabestaanden van Harold Carr waren erg verbaasd met het bedrag dat de Bugatti opleverde tijdens de veiling in Parijs. Ze hadden er geen idee van hoe populair de auto bij de liefhebbers zijn. De deskundigen hadden geschat dat de auto meer dan 5 miljoen Euro zou opleveren.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020