Excite

38-jarige man doodgeschoten in Amersfoort

  • © Getty Images
In Amersfoort is in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige man dood geschoten. Dat heeft de politie maandagochtend bevestigd. Het lichaam van de man werd ongeveer om kwart voor drie gevonden aan de Hendrick de Keyserlaan. Zo'n 15 minuten daarvoor hadden getuigen schoten gehoord.

Toen de politie poolshoogte kwam nemen, vonden zij de man dood in een auto. Er bleken meerdere schoten afgevuurd te zijn op de auto. De politie heeft nog niet kunnen bevestigen of het gaat om een afrekening in het criminele circuit. De toedracht van de schietpartij wordt nog onderzocht.

Volgens RTV Utrecht zou de man afkomstig zijn uit Amsterdam en zou hij bij zijn ouders in Amersfoort op bezoek zijn geweest. Andere bronnen geven weer aan dat de man zelf afkomstig was uit Amersfoort. De politie heeft hier nog geen uitspraken over gedaan.

De politie doet op het moment ook onderzoek naar een uitgebrande auto in Baarn. Die werd een half uur na de schietpartij op de Abel Tasmanstraat in die plaats aangetroffen. Mogelijk houdt dit verband met de moord in Amersfoort.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020