Excite

3FM-dj's opgesloten voor Serious Request

De donkere dagen zijn in zicht en dat betekent dat de jaarlijkse actie Serious Request weer van start gaat. Vandaag zijn daarom drie 3FM-dj’s opgesloten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor het goede doel. Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering zijn vanaf woensdagavond het gezicht van Serious Request door zes dagen lang niet te eten en constant radio te maken vanuit Leeuwarden.

Epke Zonderland

De drie dj’s werden om 20.43 precies opgesloten in het Glazen Huis, dat dit jaar op het Wilhelminaplein in Leeuwarden staat. Olympisch kampioen Epke Zonderland had de eer om de deur op slot te doen. Tot en met dinsdag 24 december leven de dj’s alleen op fruit- en groentesappen om geld in te zamelen voor de bestrijding kindersterfte als gevolg van diarree.

Laatste maaltijd

Eerder op de avond konden de radiomannen nog genieten van hun laatste maaltijd voordat de vasten van start gaat. Giel Beelen vond het lastig om te genieten van het laatste vaste voedsel van de week. “Van de zenuwen krijg ik bijna geen hap door mijn keel. Maar ik wil wel echt wat binnenkrijgen nu het nog kan.”

Muziek aanvragen

Tijdens de Serious Request actie kunnen luisteraars muziek aanvragen voor een geldbedrag en bieden op veilingstukken en huiskamerconcerten. De komende dagen komen er allerlei bekende Nederlanders bij de dj’s logeren, onder wie presentatrice Geraldine Kemper en de zangeressen Jacqueline Govaert en Laura Jansen. Ook zijn er allerlei live-optredens van bijvoorbeeld Agnes Obel, Kraantje Pappie en Kensington. Het is de tiende editie van Serious Request.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020