Excite

46 uur zoenen op Valentijnsdag

De langste kus uit de geschiedenis kan sinds vanmiddag op naam van een Thais echtpaar geschreven worden. Ekkachai en Laksana Tiranat uit Bangkok hebben in een winkelcentrum in de badplaats Pattaya maar liefst 46 uur, 24 minuten en 9 secondes lip-aan-lip gestaan. De recordpoging vond plaats in verband met Valentijnsdag, omdat het romantisch zou zijn, en om het toerisme in Thailand te promoten.

Veertien stellen begonnen om zes uur ’s ochtends op Valentijnsdag aan de kusmarathon. Ze mochten hun lippen op geen enkel moment van elkaar halen, ook niet als ze naar het toilet moesten. Als een van de twee naar de wc moest, moesten ze al zoenend dit proberen te klaren, terwijl een oplettende organisatie medewerker hun in de gaten hield. Maar dan ben je er nog niet, want ze mochten ook niet zitten en als er honger of dorst was, moest ook dat tijdens het zoenen gebeuren, via rietjes.

Na 34 minuten viel het eerste stel al uit, omdat de vrouw opens flauw viel. Anderen stopten na een aantal uur omdat ze bijvoorbeeld last hadden van nekklachten. Uiteindelijk hebben zeven stelletjes het wereldrecord verbroken, maar er werd net zo lang door gegaan tot er een koppel overbleef.

De winnaars krijgen een vermelding in het Guinness Book of Records, en ze sleepten een ring ter waarde van ongeveer 1200 euro in de wacht. Daar bovenop kregen ze een geldprijs van ongeveer 2400 euro. Het vorige record stond op naam van twee Duitsers, die in 2009 een kus van ruim 32 uur wisten te volbrengen.

In buurland Maleisië zijn ze een stuk minder romantisch aangelegd. Omdat seks voor het huwelijk daar verboden is, wordt het vieren van Valentijnsdag daar zelfs gezien als een zonde. In Thailand zijn ze over het algemeen ook niet blij met zoenen in het openbaar, daarom moesten de deelnemende stelletjes eerst aantonen dat ze getrouwd zijn.

afbeelding:http://nos.nl

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021