Excite

473 'schrikkelkinderen' vieren voor het eerst verjaardag

Vorige keer werden op schrikkeldag 473 kinderen geboren. Die vieren dit jaar dus voor het eerst 'echt' hun verjaardag. In totaal vieren ongeveer 10.700 mensen op schrikkeldag hun verjaardag, zo blijkt uit gegevens van het CBS. Op schrikkeldag worden gemiddeld wel iets minder kinderen geboren dan op een vergelijkbare doordeweekse dag in februari.

Naar verwachting worden ook vandaag, op schrikkeldag 2016, minder kinderen geboren dan normaal gesproken het geval is. De Sociale Verzekeringsbank denkt dat het er dit jaar ongeveer 438 zullen zijn. Dat is zo'n 10% minder dan op een gewone doordeweekse dag.

De SVB heeft hiervoor gekeken naar de cijfers vanaf 1972 en elke keer dat het schrikkeljaar is, is er sprake van een zelfde soort daling in aantallen. Normaal gesproken worden er op een vergelijkbare dag ongeveer 480 kinderen geboren.

De woordvoerder van de SVB kan niet echt een reden bedenken waarom er sprake zou zijn van een daling. Wel zou het kunnen dat ouders de geboortedag beïnvloeden, zodat er elk jaar wél een 'echte' verjaardag gevierd kan worden.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021