Excite

7 November: Opening Apple Store Louvre

Apple-liefhebbers opgelet! Je hoeft vanaf 7 november niet meer van kunst te houden om een bezoekje te brengen aan het Louvre in Parijs. Daar opent die dag namelijk een nieuwe Apple Store haar deuren! Het gaat om de allereerste Apple Store in Frankrijk.

De Apple Store is te vinden in het Carrousel du Louvre, een winkelcentrum dat net onder de glazen piramide van het museum ligt. De deuren van deze bijzondere Store zullen op 7 november, om 10 uur ’s morgens geopend worden, zo liet Apple weten.

Eigenlijk zou deze Apple Store helemaal niet de eerste Apple Store in Frankrijk worden; op dit moment wordt ook gebouwd aan een winkel in Montpelier, die volgens de planning eerder af zou zijn dan de winkel bij het Louvre. Om echter nog meer aandacht te kunnen trekken voor de opening van de Store bij het Louvre, als zijnde de eerste Apple Store in Frankrijk, werd de opening van de Apple Store in Montpelier naar verluid uitgesteld.

De nieuw te openen winkel kan zeker zijn van een flink aantal bezoekers; het museum zelf wordt jaarlijks door ongeveer negen miljoen mensen bezocht. 40% hiervan is toerist, de overige 60% bestaat uit Fransen. De locatie voor de nieuwe Apple Store is niet geheel toevallig gekozen: de glazen piramide waar het Louvre om bekend staat is door I. M. Pei ontworpen, de favoriete architect van Steve Jobs. In de jaren ’90 liet Job in zijn computerbedrijf al eens een trap bouwen naar het ontwerp van Pei.

Afbeelding: whytraveltofrance.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020