Excite

70-jarige man opgepakt voor afpersen familie De Mol

  • © Getty Images
Een 70-jarige man is opgepakt voor het bedreigen en afpersen van John en Linda de Mol. De man bekende dat hij dit meer dan een jaar heeft gedaan. Hij schreef brieven naar John, waarin hij veel geld eiste. Als hij dat niet zou krijgen, zou hij het gezin van Linda iets aandoen.

Woensdag werd de 70-jarige inwoner van Zeist opgepakt door de politie. De man blijkt dezelfde man te zijn die in september bij een banketbakker in Blaricum een hele doos met taartjes bestelde voor John de Mol. Hij liet de doos voorzien van een dreigbrief.

Bij de arrestatie van de man werden ook veel spullen in beslag genomen. Die gaven de politie genoeg aanleiding om ook DNA van hem af te nemen. Het onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut liet vervolgens zien dat het DNA van de man overeen kwam met sporen die al eerder in deze zaak gevonden waren. Toen de man daarmee geconfronteerd werd, bekend hij.

Voor zover de politie heeft kunnen achterhalen is de man geen bekende van de familie De Mol. Ook zou hij verder niets te maken hebben met Talpa, het bedrijf van John. De familie De Mol heeft inmiddels aangegeven blij te zijn met de arrestatie. Ook zijn ze opgelucht dat dit na een jaar van leven in angst eindelijk voorbij is.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020