Excite

700.000 Japanse condooms gestolen

De Maleisische politie heeft drie mannen gearresteerd op verdenking van een vreemde misdaad. Ze zouden namelijk 700.000 ultradunne condooms hebben ontvreemd. Volgens de politie zijn er aanwijzingen er een internationaal crimineel syndicaat achter de diefstal zit.

De drie waren werkzaam in een Maleisische fabriek van de Japanse condoomfabrikant Sagami Rubber Industries. Normaal gesproken vertrekken de scheepsladingen condooms vanuit Maleisië om in Japan te worden verkocht. Volgens de boeken zijn de 700.000 condooms ook in dit geval ingeladen, maar toen de zeecontainers in Tokyo aankwamen waren ze helemaal leeg.

Nu klinkt de diefstal van ultradunne condooms als een wat vreemde misdaad voor een internationaal syndicaat. Dit soort criminele organisaties wordt meestal in verband gebracht met drugssmokkel. Maar wanneer je de rekenmachine erbij pakt blijkt dat de 700.000 rubbertjes een straatwaarde hebben van maar liefst anderhalf miljoen dollar. Daar moet je heel wat cocaïne voor smokkelen.

Volgens havenmedewerkers gaan er wel vaker scheepsladingen uit Maleisië verloren. En dat terwijl er veel voorzorgsmaatregelen genomen worden. Zo zitten alle containers op slot, zijn er speciale checklists en worden alle schepen gecontroleerd. De politie vermoedt dan ook dat het in veel gevallen om inside jobs gaat.

Afbeelding: Flickr, gebruiker Writing on the Mall

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020