Excite

9 juni: nieuwe verkiezingen

Op 9 juni mag Nederland weer naar de stembus: dan worden de nieuwe Tweede Kamer-verkiezingen gehouden. Dit nieuws bracht de Rijksvoorlichtingsdienst vandaag naar buiten. De nieuwe datum is gepland in samenspraak met de koningin, die de afgelopen dagen met verschillende kamerleden gesproken heeft.

Tijdens deze gesprekken is volop aandacht geweest voor de koers die de Tweede Kamer na de val van Balkenende 4 zal gaan. De koningin heeft aan alle bewindslieden gevraagd om vooral het belang van Nederland de hoogste prioriteit te geven. Ook heeft ze het ontslag dat de PvdA-bewindslieden hadden ingediend, aangenomen.

Demissionair premier Jan Peter Balkenende zal op het ministerie van Algemene Zaken een verklaring afleggen over de huidige stand van zaken met betrekking tot de Tweede Kamer.

En terwijl Beatrix vervroegd van haar vakantie terug kwam om actie te ondernemen op de nieuwe politieke situatie, geniet haar zoon nog even van de vrijheid die hij nu nog heeft. Willem-Alexander is samen met zijn gezin nog steeds in Vancouver, waar hij zich – aldus ooggetuigen – van zijn beste kant laat zien: hij is de absolute gangmaker.

Zowel Maxima als Willem-Alexander waren helemaal uitgelaten na de overwinning van Mark Tuitert en de kroonprins vloog de schaatser letterlijk om de hals. Dit enthousiasme doet zowel het volk als zijn positie goed; Willem-Alexander wordt gezien als een echte Oranje-liefhebber, die niet alleen kroonprins is, maar ook best een geschikte peer. Hoewel veel mensen van mening waren dat Willem-Alexander zich best iets meer naar zijn functie mocht gedragen, was maar liefst 80% van de Nederlanders enthousiast over de eerlijke, positieve belangstelling van de prins voor ‘onze’ sporters.

Afbeelding: Flickr account World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020