Excite

Aanhoudingen bij treincontrole

De NS en het korps landelijke politiediensten (KLPD) hielden in de nacht van zaterdag op zondag een een landelijke controle in avond- en nachttreinen. Volgens de KLPD werden er zeven mensen aangehouden.

In totaal werden er zo'n tienduizend mensen gecontroleerd. Daarvan reden er 127 zwart. 21 Mensen kozen eieren voor hun geld en kochten alsnog een kaartje. Verder werden er 28 bonnen uitgeschreven, onder meer voor agressief gedrag, herrie maken, roken waar je dat niet mag, voeten op de bank en dronkenschap.

Ook voor bedelen vielen mensen in de prijzen, net als voor het niet tonen van een legitimatiebewijs. Een reiziger werd aangehouden omdat er nog een straf moet worden uitgezeten.

Politiemensen in burger controleerden vooral in de treinen in de Randstad. De NS-controleurs waren wel in uniform. De Spoorwegpolitie en de NS voeren regelmatig speciale controles uit om agressie, geweld en overlast tegen te gaan.

Afgelopen donderdag nog hielden enkele tientallen politiemensen en controleurs van Connexxion en NS een grote controle-actie bij station Alkmaar Centraal. Verschillende reizigers waarschuwden elkaar toen via twitter voor de controles op onder meer plaatsbewijzen, die ook golden voor mensen die in Alkmaar uit hun bus of trein stapten. ,,Ga niet zwart rijden", luidde toen de waarschuwing. Andere passagiers klaagden over de vertraging die hun trein hierdoor opliep.

Afbeelding: Flickr account FaceMePLS

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018