Excite

Aapje Justin Bieber mag niet mee

Justin Bieber heeft met een aap een bijzonder huisdier, maar in Duitsland (en de rest van Europa) is het verboden om wilde dieren zomaar de grens over te nemen. Helaas voor Bieber moest hij het beest dan ook achterlaten bij de douane op het vliegveld van München. De zanger en de aap zijn onafscheidelijk van elkaar, dus het was een zware domper voor de tienerster.

Aapje Maily

Justin Bieber vloog met zijn aapje Maily in zijn privé jet, maar had niet de juist papieren bij zich. De Duitse douane moest daarop de kapuchijnaap in beslag nemen. Volgens de douane had Bieber niet begrepen dat een aap niet hetzelfde is als een hond of een kat. “Zonder de gezondheidspapieren kun je niet zomaar een wild dier meenemen als je van buiten de Europese Unie komt”, licht een douane-medewerkter toe.

Apen en ziektes

Apen kunnen allerlei ziektes bij zich dragen, zoals rabiës. Maily zit daarom nu in quarantaine op het Duitse vliegveld. Justin Bieber moet opdraaien voor de kosten van het verblijf en daar bovenop komt nog een boette van 12.000 euro.

Wild dier als huisdier

In Amerika is het vrij geaccepteerd om een wild dier als huisdier te houden. Ze mogen zelfs een tijger in huis houden. In Nederland zijn apen sinds de jaren zestig niet meer toegestaan als huisdier. Op jonge leeftijd zijn ze vaak nog leuk, maar als apen ouder worden gaan ze gedragsproblemen vertonen. Ze worden agressief en kunnen daardoor een gevaar opleveren voor mensen. Justin Bieber houdt zich op dit moment met hele andere dingen bezig; hij is vannacht uit een nachtclub in Wenen gezet nadat hij meisjes had betast en hun telefoons op de grond had gegooid.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021