Excite

Aardbeving in Indonesië

In Japan is er niet lang geleden een aardbeving geweest en ook vandaag, omstreeks drie uur vannacht is er een aardbeving in Indonesië geweest. Deze aardbeving had een kracht van 7.1 op de schaal van Richter. Autoriteiten waarschuwden voor een tsunami, maar twee uur later werd deze waarschuwing alweer ingetrokken.

De aardbeving vond plaats op 300 kilometer vanuit de kust bij Cilacap, ten zuiden van het eiland Java. Het is nog niet bekend hoeveel schade er is na deze aardbeving. Indonesië ligt bij veel breuklijnen en het land is dan ook vaak het slachtoffer van aardbevingen. Het land behoort tot de actiefste gedeeltes ter wereld als het gaat om aardbevingen. De mensen in Indonesië zijn dit dan ook al enigszins gewend en weten hoe ze in dergelijke situaties moeten handelen. Het is echter wel begrijpelijk dat de mensen erg geschrokken zijn na de enorme gevolgen door de aardbeving in Japan.

In Japan zijn er sinds de aardbeving en tsunami erg veel doden gevallen. Ook zijn er problemen met de kerncentrales. Vanuit de gehele wereld wordt geld ingezameld voor de slachtoffers van de aardbeving in Japan om zo snel mogelijk alles weer op te knappen. Deze aardbeving is overigens ook in Indonesië gevoeld. Er is afgelopen maand zelfs nog iemand overleden in Papua, toen de aardbeving van Japan dit gedeelte van Indonesië bereikt heeft.

Afbeelding: Flickr account eustaqio

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020