Excite

Aardbeving in Italië

Er is een hevige aardbeving geweest in midden-Italië. De aardbeving vond plaats rond 3:32 ’s ochtends bij het plaatsje L'Aquila, dat in het bergachtige Abruzzen ligt, zo’n honderd kilometer van Rome vandaan. Volgens de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni is het dodenaantal opgelopen tot vijftig en liepen tientallen mensen gewond. Ook zijn er naar schatting 50.000 mensen dakloos nu.

De aardbeving had volgens de Italiaanse Nationaal Instituut voor Geofysica een momentmagnitude van 5,8 op de schaal van Richter. Op dit moment zijn reddingwerkers druk bezig om een weg door het puin te banen. Er wordt gevreesd dat er nog veel meer doden en gewonden liggen onder het puin.

Ook het studentenonderkomen in de stad werd verwoest door de aardbeving. De meeste studenten zijn gevlucht, maar vermoedelijk zitten er nog zo’n vijf vast in het gebouw. De studenten worden ondergebracht in hotels en opvangcentra. Er wordt voor meer opvangcentra gezorgd, zodat mensen tenminste een onderdak hebben. Tevens zijn er veel gebouwen beschadigd in het historische centrum van L'Aquila. Zo stortte de koepel van een kerk in en raakte de kathedraal beschadigd.

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi heeft een noodtoestand uitgeroepen en hij gaat zich beraden tijdens zijn bezoek aan Rusland, waar hij heen gaat om over de kredietcrisis te praten.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020