Excite

Acht Gouden Kalf-nominaties voor Wolf

Met acht Gouden Kalf-nominaties voor Wolf is de film favoriet in de strijd van de ‘Nederlandse Oscars’. De film van regisseur Jim Taihuttu gaat over een jongen die na een tijd in de gevangenis toch weer terugvalt in de criminaliteit. Borgman van Alex van Warmerdam en Boven is het stil van Nanouk Leopold volgen met ieder vijf nominaties.

Gouden Kalf nominaties

Wolf heeft Gouden Kalf nominaties voor de categorieën beste film, beste regie, beste muziek, beste geluid, beste montage, beste camera en beste production design. De zevende nominatie mag hoofdrolspeler Marwan Kenzari worden aangerekend; hij maakt namelijk kans in de categorie van beste acteur.

Buitenlands succes

De grootste concurrent van Wolf lijkt de film Borgman. De nominaties worden namelijk door een vakjury gebaseerd op producties met buitenlands succes. Borgman ging in première in Cannes en is begin 2014 te zien in de Amerikaanse bioscopen. De film is tevens de Nederlandse inzending voor de Oscars in maart volgend jaar. Wolf werd verkocht aan onder andere Groot-Brittannië, Italië en Duitsland.

Openingsfilm Nederlands Filmfestival

Andere grote kanshebbers van een felbegeerd Gouden Kalf zijn De Marathon en De Ontmaagding, die beide drie nominaties hebben. De openingsfilm van het Nederlands Filmfestival, Hoe Duur Was de Suiker, heeft één nominatie.

Uitreiking van de Gouden Kalveren

De Gouden Kalveren worden uitgereikt tijdens het Gala van de Nederlandse Film. Dat vindt vrijdag 4 oktober plaats. De uitreiking van de Gouden Kalveren is vanaf 20.55 uur te zien op Nederland 2. De presentatie is in handen van actrice Anna Drijver.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020