Excite

Achterkleindochter Mandela komt om bij auto-ongeval

De achterkleindochter van Nelson Mandela is omgekomen bij een auto-ongeluk. Het meisje was net 13 jaar geworden en was op de terugweg van het concert waarmee het WK in Zuid-Afrika geopend werd. De bestuurder heeft de crash overleefd en is opgepakt. Hij zou teveel gedronken hebben.

Het ging om een eenzijdig ongeval, waarbij geen andere auto’s betrokken waren. Eerder werd nog gemeld dat ook Winnie Madikizela, de ex-vrouw van Nelson Mandela, in de auto zat, maar dat bleek later niet het geval te zijn.

Nelson Mandela zou in de eerste instantie de openingswedstrijd van het WK bijwonen, maar daar ziet hij volgens zijn entourage van af. Het zou ongepast zijn om zo vlak na de dood van de 13-jarige Zenani, het kleinkind van zijn eigen dochter, mee toe doen aan feestelijkheden. Hij gaat er dan ook vanuit dat zowel het Zuid-Afrikaanse volk als de andere landen hiervoor begrip zullen hebben.

De openingswedstrijd van het WK gaat wel gewoon door. Die zal vanmiddag om 4 uur beginnen. Zuid-Afrika en Mexico spelen in deze wedstrijd tegen elkaar. Nederland is pas maandag voor het eerst aan de beurt. Men verwacht dat goede prestaties van ons nationale team er voor zullen zorgen dat er wel tot tien miljoen mensen per wedstrijd kijken. Wel zou ons land dan in de halve finale tegen bijvoorbeeld Argentinië of Duitsland moeten spelen.

Afbeelding: Flickr account World Economic Forum

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020