Excite

Acteur Alan Rickman overleden

  • © Getty Images
De Britse acteur Alan Rickman is op 69-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Dit heeft zijn familie bevestigd. De acteur had al verschillende rollen op zijn naam staan, toen hij gecast werd voor de rol van Severus Sneep in de Harry Potter-films. Daarmee werd hij ook bij het grote publiek nog beter bekend.

Hij maakte zijn debuut op het witte doek al in 1988. Toen speelde hij de slechterik Hans Gruber in de Die Hard, de films die ervoor hebben gezorgd dat Bruce Willis zo bekend is. Ook speelde hij in Love Actually en vertolkte hij de rol van blauwe rups in Alice in Wonderland. n 2015 was hij nog te zien in Eye in the Sky. Daarnaast kennen veel mensen hem misschien nog van zijn rol als boze sherrif in Robin Hood: Prince of Thieves.

Rickman was een bijzonder succesvol acteur, zowel voor film als toneel, en wist onder meer een Golden Globe, BAFTA Award en Emmy Award te winnen. Daarnaast werd hij door The Guardian geroemd als één van de meest geliefde Britse acteurs van de afgelopen decennia.

Alan Rickman was getrouwd met Rima Horton. De twee hadden geen kinderen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021