Excite

Acteur Patrick Swayze (57) overleden

Hoewel hij dapper vocht tegen zijn ziekte, mocht het niet baten: gisterenavond (Amerikaanse tijd) is acteur Patrick Swayze overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Zijn familie was aanwezig bij zijn overlijden. Hij werd slechts 57 jaar.

Vorig jaar maart werd bekend dat de acteur leed aan alvleesklierkanker. Hij had de ziekte toen al enkele maanden onder de leden, maar wilde er niet zoveel van weten. Hoewel hij zijn behandelingen onderging, wilde hij niet als ‘ziek’ gezien worden. Ondanks de veelal zware behandelingen die de acteur moest ondergaan, speelde hij dus nog wel rollen, waaronder die van FBI-agent in de serie The Beast.

De laatste maanden werd Swayze steeds minder buiten gezien en als we hem zagen, dan zag hij er behoorlijk slecht uit. De fervente roker bleef ook van zijn dagelijkse sigaretten genieten toen bleek dat doktoren niets meer voor hem konden doen. Volgens de acteur zelf kon dat geen kwaad; hij was toch opgegeven, dus die paar sigaretten zouden hem de das niet om doen.

Helaas is het leven van de steracteur die bekend werd met zijn hoofdrol in de trilogie North and South, over de Amerikaanse burgeroorlog, nu wel voortijdig tot een einde gekomen. Na zijn rol in North and South werd hij met name beroemd dankzij zijn rol in Dirty Dancing, waar hij de legendarische woorden sprak: ‘Nobody puts Baby in a corner!’ Daarna speelde hij nog onder andere in de films Ghost en Fatherhood en werd hij in 1991 uitgeroepen tot de meest sexy man op aarde. Wanneer de begrafenis zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Afbeelding: Flickr account Alan Light

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020