Excite

Acteurs én publiek naakt bij toneelstuk

Theatergroep De Utrechtse Spelen voert op 4 juni een bijzonder toneelstuk op. In het kader van Wereld Naturistendag komen zij met de voorstelling Viva la Naturisteraçion, waarbij niet alleen de acteurs maar ook het bezoekende publiek massaal uit de kleren gaat. De theatergroep neemt naturisme als basis voor een betere wereld.

Veel theaterbezoekers lijken het geen enkel probleem te vinden om poedelnaakt in de zaal plaats te nemen, want de voorstelling Viva la Naturisteraçion in de Utrechtse Paardenkathedraal was razendsnel uitverkocht. Direct na de start van de verkoop kwam er een ware run op de kaartjes.

Het idee achter de totale blote voorstelling is dat niemand zich meer achter iets kan verschuilen. Bezoekers moeten de kledingstukken achterlaten bij de deur, zo heeft De Utrechtse Spelen inmiddels laten weten. Daarna zal iedereen, inclusief de acteurs, naakt de theaterzaal betreden.

Viva la Naturisteraçion wordt sinds 20 mei opgevoerd en bij de andere voorstellingen mogen bezoekers hun kleren gewoon aanhouden. Het toneelstuk is door toonaangevende recensenten inmiddels lovend ontvangen. Het Parool gaf vijf sterren en noemde het stuk 'weergaloos theater'. De Volkskrant gaf vier sterren en noemde de voorstelling zowel 'elitair als spectaculair en lollig als diepzinnig'. Ook het Algemeen Dagblad stak de loftrompet, noemde het stuk 'één van de beste voorstellingen van het seizoen' en gaf vijf sterren.

Afbeelding: Flickr, gebruiker historic.brussels

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020