Excite

Acteurs Vijftig Tinten Grijs-verfilming bekend

Vandaag maakte E.L.James twee van de acteurs van de Vijftig Tinten Grijs-verfilming bekend (Fifty Shades of Grey). Dakota Johnson en Charlie Hunnam zullen de rollen in de soft-erotische boekverfilming op zich nemen.

Dakota Johnson

Dakota Johnson mag de rol gaan vervullen van Anastasia Steele, één van de hoofdpersonen in het boek. Maandenlang werden verschillende actrices genoemd voor de rol. Zo weden Mila Kunis, Emma Watson en Lucy Hale genoemd, soms terwijl ze zelf de rol niet wilden. Johnson zag de verfilming van de eerste Vijftig Tinten Grijs-roman wel zitten. Voormalig model Dakota Johnson is bekend van haar rollen in The Social Network en 21 Jump Street. Ook is ze bekend door haar beroemde moeder: Melanie Griffith.

Charlie Hunnam

De tegenspeler van Dakota wordt de Britse acteur Charlie Hunnam. Hunnam neemt de rol van kinky miljonair Christian Grey op zich. Charlie Hunnam is bekend van de nieuwe film Pacific Rim, en Sons of Anarchy uit 2008. Eerder werd bekend dat de Britse Sam Taylor-Johnson de film gaat regisseren.

Kritiek onder fans

Zoveel mensen, zoveel meningen, want direct na de bekendmaking van de namen barstte er een storm van kritiek los onder fans van de Vijftig Tinten Grijs-boeken. De acteurs zouden te nietszeggend zijn voor de rollen. Een van de makers van de film, Dana Brunetti, greep in. Ze twitterde:

“Het gaat om veel meer dan uiterlijk: talent, beschikbaarheid, bereidheid om de rol te spelen, chemie met andere acteurs etc. Dus als jouw favoriete acteur niet is gecast, heeft dat waarschijnlijk met één van bovenstaande redenen te maken. Hou dat in gedachten terwijl jullie klagen.”

Wie vinden jullie passen bij de rollen van Vijftig Tinten Grijs? Laat je reactie achter!

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020