Excite

Actiegroep eist brandstichting in Rabotoren op

De brandstichtingen in de Rabotoren zijn opgeëist door een actiegroep. De groep, die zich Conspiracy Cells of Fire noemt, zou ook verantwoordelijk zijn voor een cyberaanval. De Rabotoren werd in juni en oktober 2010 in de brand gestoken. Onlangs woedde er wederom een brand.

Het bericht dat de actiegroep verantwoordelijk is voor de ‘aanslag’ was te lezen op Indymedia, een website voor linkse activisten. De politie heeft al aangegeven het bericht erg serieus te nemen; zij zullen een onderzoek instellen naar de groep.

Afgelopen weekend hadden veel klanten van de Rabobank problemen met internetbankieren. Toen zou er dus sprake zijn van een cyberaanval door de groep. De problemen waren na het weekend weer opgelost. Rabobank verstrekte geen informatie over de toedracht van de problemen, maar normaal gesproken plant de bank onderhoud in het weekend. In dit geval was dat niet aangekondigd, dus de kans bestaat dat er echt sprake is geweest van een cyberaanval.

De groep zou het vooral op de Rabobank gemunt hebben, omdat de bank investeert in de wapenindustrie. Volgens Conspiracy Cells of Fire investeert de Rabobank onder meer in Griekenland, Israël, Libië, Algerije en Egypte. Hiermee zou de bank dus indirect verantwoordelijk zijn voor duizenden doden, aldus de actiegroep.

Afbeelding: Flickr account helena_is_here

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018