Excite

Actrice beschuldigt Bill Cosby van verkrachting

  • © Getty Images
De 47-jarige actrice Barbara Bowman doet een boekje over Bill Cosby. Volgens haar heeft de inmiddels 77-jarige ster haar jarenlang verkracht. Toen Bowman 13 was, wilde ze graag actrice worden en liet ze zich inschrijven bij een bureau dat audities regelt. Als ze 17 is, wordt ze uitgenodigd voor een privé-auditie bij Bill Cosby. Die vertelde dat hij haar vooral moest zien als een soort vaderfiguur. Hij wilde haar mentor worden en omdat Bowman hem ontzettend bewonderde en behoefte had aan een vaderfiguur, stemde ze daarmee in.

Een jaar later ging het mis: in een hotelkamer vergreep Cosby zich aan Bowman. Ze wist uiteindelijk te ontkomen, maar was vanaf dat moment erg bang voor hem. Toch bleef ze met hem omgaan, ze wilde namelijk ontzettend graag carrière maken in Hollywood en wist ook eigenlijk niet wat ze anders moest doen. Ook zou Cosby haar moeder, oma en opa hebben gemanipuleerd, waardoor het nog moeilijker was om bij hem weg te komen.

Dit gaat jarenlang door. Pas na 20 jaar verbreekt Cosby ineens de band. Hij liet andere sloten op het appartement van Bowman zetten en van de ene op de andere dag stond ze op straat. Als ze echter aangifte tegen hem wil doen, blijkt dat de rechter hier inmiddels een stokje voor gestoken heeft. Cosby had namelijk inmiddels een schikking getroffen met Andra Constant, die naar eigen zeggen jarenlang door Cosby zou zijn gedrogeerd. Daarom zouden andere slachtoffers niet meer mogen spreken over 'seksueel misbruik' door Bill Cosby.

Voor Bowman was dit verbod echter geen reden om haar mond te houden. Zij wil een streep onder de hele situatie zetten en door met haar leven.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019