Excite

Actrice Emma Watson blijkt goudmijn

Emma Watson heeft in de afgelopen tien jaar het meeste geld opgeleverd, namelijk 3,8 miljard euro, zo meldt het Guinness Book of Records. Dit komt met name door haar rol als Hermelien Griffel in de Harry Potter films.

Watson speelde in alle zes Potter-films mee en werkte daarnaast nog mee aan de animatiefilm ‘The Tale of Despereaux’, wat ook weer het nodige opbracht. De 3,8 miljard staat gelijk aan 625 miljoen euro per film, wat veel meer is dan andere steractrices, denk aan Julia Roberts, Cameron Diaz en Halle Berry, opleveren. Uiteraard zit haar totaal hier ook ver boven.

Emma deed op haar negende auditie voor de eerste Harry Potter film, maar had op dat moment nog geen idee van wat haar te wachten stond. Als dat wel het geval was geweest, dan had ze haar auditie waarschijnlijk niet zo rustig kunnen doen als ze nu had gedaan. Wat volgde is inmiddels duidelijk: ze kreeg één van de hoofdrollen als Hermelien Griffel en hield die gedurende alle films.

Het zou in de lijn der verwachting liggen dat Daniel Radcliffe, ‘Harry’ zelf, als mannelijke acteur het meeste geld heeft opgeleverd. Dat is niet het geval. Volgens het Guinness Book of Records is dat Samuel L. Jackson, met een totaal van 2,3 miljoen euro. Entertainment Weekly is het daar overigens niet mee eens; zij denken dat Alan Rickman aan kop moet gaan, omdat hij niet alleen speelde in Harry Potter, maar ook in Love Actually en Sweeney Todd. Hierna volgen wel de twee mannelijke acteurs uit Harry Potter, Daniel Radcliffe en Rupert Grint.

Afbeelding: Flickr account ursulakm

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021