Excite

Ada S. krijgt 20 jaar celstraf voor gifmoorden

  • © Getty Images
Ada S. moet 20 jaar de gevangenis voor de moord op twee mannen. Het OM had een zaak tegen haar aangespannen omdat ze haar ervan verdachten haar twee ex-mannen te hebben vergiftigd, om vervolgens geld uitgekeerd te krijgen van de levensverzekering.

In de rechtbank in Leeuwarden werd geconcludeerd dat S. 'berekenend en planmatig' te werk was gegaan. Voor de dood van haar tweede echtgenoot maatke ze namelijk een valse levensverzekering op.

Opvallend is dat er in deze zaak geen bewijs is gevonden dat S. daadwerkelijk de gifstoffen toediende. Toch is er in het bloed van de tweede echtgenoot resten van medicatie en giftige stoffen aangetroffen. Dit is opvallend, want deze man was gezond en had een hekel aan medicijnen. Daarnaast bleek uit de zoekgeschiedenis van S. dat zij had onderzocht naar stoffen en de dodelijke werking van die stoffen.

Ada S. werd overigens alleen veroordeeld voor de moord op haar tweede echtgenoot. De familie van dat slachtoffer kreeg argwaan toen Ada S. helemaal niet verdrietig leek te zijn en vooral de financiële zaken snel wilde afhandelen. Voor de moord op haar eerste man in 2004 leek onvoldoende bewijs geleverd te kunnen worden. Wel werd ze veroordeeld voor het niet zorgen voor hulp toen hij overduidelijk erg ziek was. Er zou zelfs nog sprake zijn van een derde slachtoffer, maar ook die zaak kon het OM niet rond krijgen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021