Excite

Adele tijdens speech onderbroken: middelvinger

Adele heeft haar middelvinger opgestoken naar een camera tijdens de live-uitzending van de Brit Awards gisteravond. Het voorval kwam direct nadat Adele de Brit Award won voor beste vrouwelijke artiest, uit handen van George Michael. Ze bedankte het publiek en haar fans, en zei dat ze trots was om als Britse zes Grammy Awards te winnen en nu naar huis te gaan met de Brit Award. Op dat moment stapte de presentator van de avond James Cordon onder luid boe-geroep het podium op en onderbrak Adele om de band Blur aan te kondigen. De zangeres bedankte het publiek en stak haar middelvinger op naar de camera’s.

Excuses Brit Awards en Adele

Adele gaf naderhand meteen toe dat de middelvinger gericht was op de mannen in nette pakken die het evenement organiseerden en niet op haar fans: “Het spijt me als ik iemand heb beledigd, maar de nette pakken beledigden mij.” Een woordvoerder van ITV, die over de tijdsplanning van de uitzending ging, maakte daarop namens de organisatie excuses aan Adele: “De BRITs is een live uitzending. Helaas liep het programma uit en we moesten verder. We willen onze excuses aanbieden aan Adele.”

Steun voor Adele

De excuses van Adele aan het publiek bleken niet nodig. Uit de reacties van fans en bekende Britten op het internet, blijkt dat iedereen Adele steunt in haar actie. Zo twitterde chef-kok Jamie Oliver: “ITV Brits producer waarom onderbrak je Adele! Ontzettend onbeleefd! Schaamteloos, maar respect voor Adele, verdiend.” Ook presentator James Cordon stak zijn negatieve gevoel over het voorval niet onder stoelen of banken. “Ik had de leukste avond van mijn leven en ineens werd me verteld dat ik Adele moest onderbreken. Ze is de grootste ster van dit moment en ik hou van haar. Ik snap niet wat er gebeurde.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020