Excite

Adoptie uit Malawi verhinderd voor Madonna

Kinderen adopteren is hip. Alle rijke en populaire celebrities doen er tegenwoordig aan. De bekendsten zijn natuurlijk Brad Pitt en Angelina Jolie. Als iets een trend is, kan Madonna natuurlijk niet achterblijven. Zij wil een tweede kindje adopteren en daarvoor toog de Queen of Pop naar Malawi om een leuk exemplaar uit te zoeken.

Helaas werd daar een stokje voor gestoken. Een rechter uit Malawi verbood de adoptie van de drie jarige Chifundo ‘Mercy’ James. Dat deed hij gebaseerd op een wet die stelt dat adoptieouders minimaal achttien maanden in Malawi moeten hebben gewoond. Madonna, die overal ter wereld huizen heeft, kan zich niet beroepen op een appartementje in Malawi, dus gaat de adoptie van Mercy niet door.

De uitspraak van de rechter is vreemd. De zaak rond de adoptie van Mercy is de afgelopen weken door de media flink uitvergroot en er is een hele soap ontstaan, waarbij de grootmoeder van het kind ook nog een rol speelt. Nog vreemder is het feit dat Madonna zonder problemen in 2006 David Banda uit Malawi mocht adopteren en ook nu de steun had van een minister uit Malawi. Tja, een kind kan raar rollen in Afrika, zullen we maar zeggen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021