Excite

Advocaat Joran van der Sloot geeft het op

Inmiddels is Joran van der Sloot waarschijnlijk de beroemdste Nederlander van dit moment. Hij is internationaal doorgebroken als pokerspeler, psychopaat en verdachte van tweevoudige moord. Verdachte ja, want uiteraard staat nog niets vast totdat hij veroordeeld is. En dat is hij voorlopig niet. Gaat wellicht wel binnenkort gebeuren, want maandag meldden de Peruaanse media dat zijn advocaat was opgestapt. Dit omdat de advocaat een stroom van doodsverwensingen mocht ontvangen, nadat bekend werd dat hij Joran van der Sloot zou verdedigen. Voor Maximo Altez was dat genoeg reden om het bijltje er bij neer te leggen. Inmiddels heeft hij de zaak terug opgenomen maar werkt hij verder vanuit een onbekende locatie.

Overigens is de cel wel een ideale plek voor een beetje netwerken. Je moet het uiteindelijk toch van je netwerk hebben. Als buurman heeft Joran in de beruchtste gevangenis van Peru een huurmoordenaar. Volgens de berichten kunnen de twee het best met elkaar vinden. De huurmoordenaar die huist naast Joran heeft de bijnaam 'De Clown', dus dan weet je dat je hem serieus moet nemen. Een huurmoordenaar met de bijnaam De Clown heeft geen geweten, dat kun je toch wel concluderen.

Afijn, Uri Geller dan maar. Die heeft namelijk zijdelings ook met dit hele verhaal te maken. Zeg manipulatieve oplichters en je zegt Uri Geller, immers. De mentalist heeft toegegeven dat hij door middel van hypnose Joran wilde laten bekennen dat hij Natalee Holloway had vermoord. Daar had hij een mooi televisieprogramma omheen bedacht (want inkomsten), maar daar trapte SBS6 niet in. Dus vormde Geller het concept om in een documentaire en betaalde een ticket van Peru naar Aruba voor Van der Sloot. De reis kwam er niet van, want een paar dagen later werd Van der Sloot gezocht door de Peruaanse autoriteiten voor de moord op Stephany Flores. Beetje jammer dat Uri Geller dat niet zag aankomen...

Afbeelding: Huffingtonpost.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020