Excite

AEL vervolgd voor anti-Joodse cartoon

Cartoons zijn tegenwoordig gevaarlijke zaken. Staatsgevaarlijk, zo lijkt het soms wel. De herinnering aan de rellen rond de cartoons van de profeet Mohammed in een Deense krant is nog vers. Als reactie op die cartoons liet de Arabisch Europese Liga toentertijd een cartoon online plaatsen van twee Joden die de holocaust verzinnen. Om aan te tonen dat er met twee maatstaven gemeten wordt als het gaat om moslims.

De AEL kreeg hun gelijk. De justitie achtte de Deense cartoons over Mohammed niet strafbaar, maar OM vervolgt nu wel de AEL voor hun anti-joodse cartoons. In 2006 deed het Centrum Informatie en Documentatie Israël namelijk aangifte van discriminatie. Onlangs kreeg de AEL twee weken de tijd om de cartoons te verwijderen van de website, een periode die inmiddels is verstreken. Tijd voor het OM om actie te ondernemen, dus.

Het doel van de cartoon is daarmee bereikt. Het AEL plaatste de cartoon om aan te tonen dat niet alleen moslims zich gekwetst voelen door cartoons en dat er naar moslims toe met andere maatstaven wordt gemeten. Vandaag wordt de cartoon alsnog van de site gehaald, omdat het punt duidelijk is gemaakt. Hoe het OM hierin precies gaat beslissen, wordt binnenkort duidelijk. Maar de AEL heeft wel gelijk. Het is allemaal een beetje hypocriet.

Afbeelding: Flickr, EDgAr H.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2018