Excite

Afgevaardigde Gifford spreekt weer

Precies een maand geleden werd het Amerikaanse lid van het Huis van Afgevaardigden Gabrielle Gifford in haar hoofd geschoten door een gevaarlijke gek. Zes mensen kwamen bij de aanslag om het leven. Gifford overleefde de aanval, maar had wel een schotwond aan haar hoofd. Precies een maand na de gruwelijke gebeurtenis in Tucson, Arizona begint Gifford weer een beetje te praten.

En dat is natuurlijk goed nieuws, want aanvankelijk werd voor haar leven gevreesd. Een woordvoerder kon niet precies vertellen wat haar eerste woorden was, maar wist wel te melden dat ze meer en meer begint te spreken. ‘Ze werkt erg hard en dat heeft effect. We wisten altijd al dat Gabby een strijder was en dat ze hier niet van zou verliezen. En dat bewijst ze elke dag,’ aldus de woordvoerder.

Artsen hopen dat ze de lancering van haar man Marc Kelly kan bijwonen. Hij is de gezagsvoerder van de geplande ruimtemissie met de Space Shuttle Endeavour in april. Kelly zei dinsdag op Facebook dat zijn vrouw haar eetlust weer terug en had en weer netjes drie keer per dag eet.

De man die Gifford verwondde en zes anderen het leven ontnam, Jared Loughner, heeft inmiddels te kennen gegeven dat hij zelf vind dat hij onschuldig is.

Afbeelding: Flickr, gebruiker aemerybrown>

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020