Excite

Ajax gaat verder met Martin Jol

Marco van Basten nam onlangs verantwoording voor de ondermaats presterende selectie van Ajax en stapte op als hoofdcoach. In de tussentijd zijn al vele grote coaches genoemd als zijn opvolger. Co Adriaanse kwam voorbij, net als Frank Rijkaard. Even leek het er op dat Marten Olsen de nieuwe trainer in Amsterdam zou worden en zelfs Foppe de Haan werd kort genoemd. Maar ze zijn er uit. Martin Jol wordt de nieuwe trainer van AFC Ajax.

Momenteel is Jol de roerganger bij HSV in de Duitse Bundesliga. Ajax moet nog een transfersom overeenkomen met de Duitsers. Die waren onaangenaam verrast met het akkoord tussen Jol en Ajax. Zij waren er van overtuigd nog een jaar langer te kunnen genieten van de succesvolle Nederlandse coach. Pas afgelopen zomer kwam de 53-jarige Jol in dienst bij HSV.

Dat Martin Jol weet hoe je een succesteam op moet bouwen, bewees hij eens te meer bij HSV. Met de club eindigde hij vijfde in de Bundesliga, wat zeker een succes genoemd mag worden. Daarmee plaatste hij HSV voor de Europa League. Tevens werd Jol met HSV halve finalist van zowel de Duitse beker als de UEFA Cup. Zulke successen kan Ajax goed gebruiken. De club heeft met Martin Jol dan ook een succesfactor in huis gehaald.

Afbeelding: Flickr.com

Meer sportnieuws

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020