Excite

Ajax-huldiging op 5 mei

De eredivisie leek vorige week al beslist. Ajax gaat voor de vierde keer op rij met de schaal de hoogste divisie van Nederland afsluiten. Aanstaande zondag 5 mei spelen de Amsterdammers hun laatste wedstrijd van het seizoen tegen Willem II. De wedstrijd moet gewonnen worden. Een formaliteit zo lijkt het, want Willem II staat momenteel als laatste in de competitie. Direct daarna kan naar alle waarschijnlijkheid de huldiging van Ajax bij de ArenA plaatsvinden. Eerder werd gefluisterd dat de huldiging verplaatst zou moeten worden naar maandag 6 mei.

Bevrijdingsdag

Hoewel 5 mei ook Bevrijdingsdag is, ziet de politie van Amsterdam vooralsnog geen reden om het feestje van de godenzonen te verplaatsen. Politiechef Pieter-Jaap Aalbersberg vertelt voor de camera’s van AT5 dat de officiële besluit nog wel genomen moet worden. “Daar gaat deze week verder naar gekeken worden,” vertelt Aaldersberg. Door Bevrijdingsdag zijn er al honderden politiemensen de straat op om verschillende festiviteiten te beveiligen, waaronder het traditionele bevrijdingsconcert op de Amstel.

Huldiging Museumplein

Vorig jaar was de huldiging van Ajax eveneens bij de ArenA. Er kwamen toen 50.000 mensen op af, vanuit het hele land. Dat was een dag nadat de titel werd binnengehaald. De politie had toen vierhonderd agenten paraat. Het jaar daarvoor won Ajax voor het eerst in zeven jaar de landstitel. Duizenden fans gingen toen naar het Museumplein in de Amsterdamse binnenstad. Daar werd toen voor tonnen schade aangericht, onder andere aan het Stedelijk Museum dat toen in verbouwing was.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020