Excite

Ajax in zware poule Champions League

Ajax heeft een zware groepsfase voor de boeg in de Champions League. De Amsterdammers staan tegenover drie Europese topclubs: FC Barcelona, AC Milan en Celtic. Dat heeft de loting donderdag in Monaco uitgewezen.

Ajax en FC Barcelona

Het is voor het eerst dat Ajax en FC Barcelona tegenover elkaar staan in een officieel Champions League duel. En dat terwijl de clubs een lange geschiedenis hebben. Zo was Johan Cruijff bij beide clubs zowel speler als trainer. De huidige Ajax-trainer Frank de Boer en de directeur voetbalzaken Marc Overmars hebben ook beide voor de Catalaanse ploeg gevoetbald.

Milan en Celtic

Bij Milan zijn op dit moment zelfs twee Amsterdammers in dienst: Urby Emanuelson en Nigel de Jong. In 1995 won Ajax de Champions League van de Italiaanse ploeg. Die tijden van Nederlandse dominantie lijken echter voorbij: PSV werd woensdag nog uitgeschakeld door Milan. Celtic is de kampioen van Schotland op dit moment. Voetballer Derk Boerriger werd onlangs overgenomen van Ajax door Celtic.

Voor de fans

Frank de Boer vind de loting nu al een overwinning voor de fans. Via de Twitter account van Ajax meldt hij: “Ik ben tevreden. Drie fantastische teams. We hebben nog nooit tegen Barcelona gespeeld. Prachtig voor de fans.”

Ajax enige Nederlandse deelnemer

Dit seizoen is Ajax voor de derde keer op rij de enige Nederlandse deelnemer aan de Champions League. In de laatste acht seizoenen kwam het nog maar twee keer voor dat de Eredivisie twee clubs afdroeg aan de topcompetitie.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020