Excite

Ajax kan vierde landstitel al ruiken

Ajax pakt zondag de winst of FC Twente voor eigen publiek en daarmee zijn de Amsterdammers een stap dichterbij de landstitel. Ajax verdedigt nu een voorsprong van 8 punten op de nummer twee Feyenoord. Er moeten nog vijf wedstrijden gespeeld worden, maar aanstaande zondag kan de ploeg bij de uitwedstrijd tegen Vitesse in theorie al kampioen worden als Feyenoord punten verliest. Dat zou de vierde landstitel op rij zijn voor trainer Frank de Boer.

Stefano Denswil

In de ArenA zou zondagmiddag in ieder geval een klassieker plaats gaan vinden. In de eerste minuten was FC Twente de gevaarlijkste ploeg, doordat ze slim omgingen met het tot nu toe succesvolle positiespel van Ajax. Het gevolg was dat de Amsterdammers via lange ballen Bojan Krkic moesten proberen te bereiken, die door zijn beperkte lengte niet goed uit de verf kwam. Gelukkig voor Ajax gingen de Tukkers niet goed om met de hun geboden kansen, waardoor het toch de thuisploeg was die na een klein halfuur de goal wist te vinden. Lasse Schöne wist met een vrije trap het hoofd van Stefano Denswil te vinden die handig inkopte.

Bojan Krckic

Gedurende de wedstrijd verslapte de aandacht bij beide ploegen, waardoor er veel balverlies werd geleden. Het lukte FC Twente niet om deze kansen om te zetten in treffers, maar Ajax deed dat na de rust wel via een voorzet van Bojan Krkic aan Ricardo van Rhijn die het Schöne liet afmaken. Slechts zeven minuten later was de eer aan Bojan, die FC Twente een genadeklap uitdeelde met een derde doelpunt.

Tweede plaats

FC Twente maakte voor de wedstrijd feitelijk ook nog kans op de landstitel in de Eredivisie, maar met dit verlies lijkt het een gevecht om de tweede plaats te worden. De Tukkers staan nu vijfde op tien punten. Aanvoerder van FC Twente Bengtsson baalde van het tragische verloop van de wedstrijd. “We speelden een goede eerste helft en kregen ook goede kansen. Dan krijgen we een goal tegen uit een vrije trap. In de tweede helft geven we vervolgens kinderlijk eenvoudig de goals weg. We kwamen hier voor de drie punten en kunnen dit alleen onszelf verwijten. Ik had niet het gevoel dat Ajax beter was dan wij; zij maakten de kansen echter wel,” vertelde hij bij FOX.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2021