Excite

Ajax landskampioen voor vierde keer op rij

Ajax is vanmiddag na een gelijkspel tegen Heracles voor de vierde keer op rij landskampioen geworden. Het was de 33e landstitel voor de Amsterdammers. Trainer Frank de Boer stond bij alle vier de titels aan het hoofd van de Amsterdamse ploeg.

De weg naar het kampioenschap is de voorgaande jaren wel makkelijker gegaan, maar volgens de Boer heeft zijn ploeg de schaal ook dit jaar dik verdient. “Als je ziet dat we na de winterstop winnen van Feyenoord, FC Twente en PSV en je speelt gelijk tegen Vitesse, dan ben je terecht kampioen. Over het hele seizoen zijn we gewoon de beste,” vertelde hij na de wedstrijd.

Gelijkspel

Ajax kon met de wedstrijd tegen Heracles de 5-1 nederlaag van PEC Zwolle in de bekerfinale enigszins goedmaken. De Amsterdamse ploeg begon dan ook scherp. Binnen dertien minuten wist Lasse Schöne een 1-0 voorsprong op het scorebord te zetten. Helaas voor de Ajacieden maakte Simon Cziommer tien minuten later de gelijkmaker. Naarmate de tijd vorderde leken beide ploegen vrede te hebben het gelijkspel. Ajax had maar een punt nodig voor het kampioenschap, en Heracles benutte de punt om de dans rond degradatie te ontspringen. Het meegereisde Ajax-publiek vierde daarom al tijdens de wedstrijd het kampioenschap.

Samenwerking

Frank de Boer benadrukt dat de overwinning in de Eredivisie alles te maken heeft met de samenwerking binnen de ploeg. “We proberen met de staf altijd een goed elftal te smeden. Spelers bewust te maken dat het collectief het belangrijkst is,” zo blikte De Boer terug op de strijd in de Eredivisie van 2013 en de andere overwinningen die hij haalde met de Amsterdamse ploeg. “Dat is eigenlijk de rode draad van de afgelopen vier jaren. Spelers spelen wedstrijden, teams worden kampioen.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2019