Excite

Ajax loot loodzware Champions League groep

Ajax heeft loodzware tegenstanders in groep D van de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers moeten het dit seizoen opnemen tegen Real Madrid, Borussia Dortmund en Manchester City. Dat wees de loting gisteren in Monte Carlo uit. De clubs vertegenwoordigen respectievelijk de kampioen van Spanje, de kampioen van Duitsland en de kampioen van Engeland.

Speelschema

Voor de derde keer op rij komt Ajax ‘de Koninklijke’ tegen. Real Madrid overklaste Ajax in al die ontmoetingen. Voorafgaand aan de wedstrijd in eigen huis met Real Madrid op 3 oktober spelen de Amsterdammers op 18 september uit tegen Borussia Dortmund. Op 24 oktober komt Manchester City spelen in de Amsterdam ArenA en op 6 november speelt Ajax in Manchester. Op 21 november komt Borussia Dortmund naar Amsterdam en de groepsfase wordt afgesloten met een uitwedstrijd op 4december tegen Real Madrid in Spanje.

Frank de Boer niet blij

Ajax coach Frank de Boer is niet blij met de loting. “Je weet dat dit kan gebeuren,” vertelde de Boer op een persmoment. “Nu wordt het doel om te overwinteren, waarschijnlijk dan in de Europa League. Als we dat halen zal dat een geweldige prestatie zijn.” Frank de Boer ziet nog één lichtpuntje: “Wij zijn de outsider, de druk ligt bij de andere drie clubs. Er is geen makkelijke tegenstander, maar wij hebben niets te verliezen. Kijk alleen maar naar de begrotingen. Als je niet groot bent, moet je slim zijn. En creatief.”

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020