Excite

Ajax verslaat FC Barcelona in ArenA

Ajax heeft dinsdag vriend en vijand doen verbazen door FC Barcelona in eigen huis te verslaan met 2-1. Ondanks dat de Amsterdammers al snel een rode kaart opliepen, wist Ajax stand te houden tegen de Spaanse voetbalgoden. Met voetbal van een zeer hoog niveau verraste Ajax de spelers van FC Barcelona tegen alle verwachtingen in.

Europese overwintering

Door de overwinning is Ajax nu zeker van een Europese overwintering. De ploeg is nu verzekerd van een derde plaats in de poule, wat recht geeft op een plek in de Europa League. Er staat nog één wedstrijd op het programma om in de Champions League mee te blijven doen: tegen AC Milan. Alleen bij winst zal Ajax doorgaan naar de volgende ronde in de hoogste competitie.

FC Barcelona onder druk

Vanaf de eerste minuut wist Ajax FC Barcelona onder druk te zetten, waardoor er al snel kansen ontstonden voor de Amsterdammers. Na 19 minuten viel de eerste goal voor Ajax, nadat de inzet van Viktor Fischer werd gekeerd door de Spaanse doelman en Thulani Serero zijn kans schoon zag. Ricardo van Rhijn zette de bal voor, Danny Hoesen verlengde deze met een slim hakje en Serero maakte de openingstreffer.

Ook de tweede goal voor Ajax viel in de eerste helft. Wederom was er een hoofdrol weggelegd voor de Limburger van Rhijn. Hij scoorde vanuit een rebound door de benen van Barcelona-keeper Gerard Pique.

Strijdlust Amsterdammers

Vlak na de rust viel de treffer voor FC Barcelona, vanuit een strafschop. Joël Veltman en Van Rhijn probeerden beiden een doorgebroken Neymar weg te spelen, maar dat pakte ongunstig uit voor Veltman die van het veld werd gestuurd met een rode kaart. Xavi benutte de strafschop die werd toegekend door de Tsjechische scheidsrechter Pavel Kralovec.

Even leek Ajax van slag door het plotselinge gemis van één speler, maar ze herpakten zich snel. De strijdlust van de Amsterdammers was onvermoeibaar en lokte de Catalanen uit de tent. Maar liefst drie Barcelona-spelers liepen na de rode kaart voor Veltman nog een gele kaart op.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020