Excite

Ajax wint 32e landstitel

In Amsterdam hebben zondag 50.000 voetbalfans gevierd dat Ajax voor de 32e keer de landstitel behaalde. Met een 5 - 0 overwinning op Willem II wonnen de Amsterdammers dik van de degraderende club. Ajax is daarmee voor de derde keer op rij kampioen van Nederland.

Huldiging

Direct na afloop van de wedstrijd werden bij de ArenA spelers en trainer Frank de Boer toegejuicht tijdens de huldiging van de ploeg. Trainer en team arriveerden rond 16.30 uur per bus, om een half uurtje later het podium te betreden. “Deze ploeg heeft het toch weer voor elkaar gekregen om de derde landstitel op rij te winnen.” Omdat de wedstrijd iets na half drie al was afgelopen, leidden diverse artiesten de huldiging in, onder anderen van Danny de Munk en Dré Hazes.

Burgemeester Amsterdam

“Deze schaal is helemaal van jullie,” zei Frank de Boer tegen het publiek. “Jullie waren er altijd, in goede en slechte tijden. Dank jullie, en tot volgend jaar!” Burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan liet ook even zijn gezicht zien op het podium, maar hij kon rekenen op een fluitconcert. Hij besloot eerder deze week dat de huldiging bij de ArenA moest plaatsvinden. Veel fans willen liever een huldiging op het Leidseplein in het Amsterdamse stadscentrum.

Leidseplein

Op het Leidseplein verzamelden zich ondanks het feest bij de ArenA toch een groep Ajax-fans. Volgens de politie was de sfeer er feestelijk. Enkele honderden supporters volgden er de wedstrijd tegen Willem II in cafés rond het plein. Ze staken af en toe vuurwerkbommen af. Daarvoor werden uiteindelijk zo’n twintig fans opgepakt.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020