Excite

Ajax-ruzie Davids en Cruijff ook op CNN

Het kan je bijna niet ontgaan zijn. Binnen de gelederen van Ajax broeit het één en ander. Niet zozeer onder de voetballers of de coaches, maar in het bestuur. De kampen Johan Cruijff en Louis van Gaal zouden lijnrecht tegenover elkaar staan. En nu komen daar de perikelen rond Edgar Davids ook nog bij. Niet alleen in Nederland is dit nieuws onderwerp van gesprek.

Racistische opmerkingen

Zelfs de grote Amerikaanse nieuwszender CNN besteedt aandacht aan de twist tussen Cruijff en Davids. Want wat is er nou precies aan de hand? Volgens Edgar Davids heeft Johan Cruijff racistische opmerking naar hem gemaakt. President-commissaris van Ajax, Steven ten Have, heeft dat bevestigd. Davids vindt dat Cruijff veel te ver gegaan is. En daar is CNN bovenop gedoken.

Volgens volkskrant.nl zou David het volgende tegen CNN gezegd hebben: "Er wordt een lijn overschreden. Als iemand een racistische opmerking plaatst, moet daar op gereageerd worden." Edgar Davids vergeleek deze situatie met een eerdere opmerking van Sepp Blatter. De baas van de FIFA zei dat racisme op het voetbalveld 'met een handdruk' opgelost kon worden. De voetbalwereld kwam hierdoor voor de zoveelste keer in opstand tegen Blatter.

Geen excuses

Maar Davids ziet een verschil tussen Blatter en Cruijff: "Wat Sepp Blatter zei was onvergeeflijk, maar hij biedt zijn excuses aan. Iets vergelijkbaars gebeurde in Nederland, waar Johan Cruijff een racistische uitspraak deed. Hij heeft zijn excuses echter niet aangeboden." De oud-voetballer van onder andere Ajax en Barcelona neemt Cruijff dat ernstig kwalijk. Hij noemt het gedrag van de Ajax-legende 'onacceptabel'.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020