Excite

Al eerder vliegtuig in problemen vanuit Brazilië

Van ongelukken met vliegtuigen in de Bermuda Driehoek horen we niet meer zoveel. Maar het lijkt er op dat er ergens tussen Brazilië en Europa een nieuw vreemd gebied is waarin vliegtuigen verdwijnen. De Airbus van Air France die plotseling van de radar verdween, was namelijk niet het eerste vliegtuig dat op die route in de problemen is geraakt. Eerder al kreeg een toestel van het Duitse Lufthansa te maken met hevige turbulentie in het gebied waarin het vliegtuig van Air France was verdwenen.

Een paar dagen voor het verdwijnen van het Air France toestel raakte een vliegtuig van Lufthansa, ook op weg van Brazilië naar Europa, in hetzelfde gebied in de problemen. De piloten van het Duitse toestel kwamen plotseling in noodweer terecht en hadden een kwartier lang te maken met hevige turbulentie. De Boeing 747-400 werd compleet verrast door het noodweer. Enkele passagiers raakten gewond toen koffers en trolleys in het rond begonnen te vliegen door het hevige geschud.

Van het verdwenen vliegtuig van Air France zijn inmiddels 41 lichamen geborgen. Het totaal aantal vermisten staat nog op 187, maar aangenomen mag worden dat elke passagier van het Air France-toestel om het leven is gekomen tijdens het vliegtuigongeluk. De wrakstukken die gevonden zijn, worden onderzocht in Brazilië. Momenteel gaat men er vanuit dat de Airbus, vanwege een kapotte snelheidsmeter, te langzaam een storm in is gevlogen en daardoor neerstortte.

Afbeelding: Flickr.com

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020