Excite

Album Susan Boyle in record op hoogste notering

Susan Boyle is helemaal terug. Vorig jaar was de Schotse zangeres de sensatie van de Britse X Factor, hoewel ze uiteindelijk tweede werd. Daarna waren er vooral veel nieuwsberichten over een zenuwinzinking. Boyle zou de druk van het wereldberoemd zijn allemaal niet aankunnen. Er werd zelfs gesproken over opname in een psychiatrisch ziekenhuis. Dat is verleden tijd. Het debuutalbum van Susan Boyle, I dreamed a dream, verkocht in recordtempo!

Maar liefst 410.000 keer ging het album van Boyle over de toonbank. Dat leverde haar niet alleen een hoop geld op, maar ook de hoogste notering in de Britse hitlijsten. Met haar debuutalbum verovert Susan Boyle Engeland opnieuw. I dreamed a dream is een van de snelst verkopende albums uit de geschiedenis van Engeland en zeker het snelst verkopende album van dit jaar.

Het wordt dus een leuke kerst voor Susan Boyle. De titel van haar album, I dreamed a dream, verwijst naar het nummer waarmee Boyle auditie deed en de hele wereld verbaasde met haar stem. Nog steeds is haar auditie voor X Factor een van de best bekeken filmpjes op YouTube. Wat dat aan gaat is Boyle wel gewend aan records. De verwachtingen voor de singles en de tour zijn dan ook hooggespannen. Nu hopen dat de zangeres deze keer wel met de druk om kan gaan...

Afbeelding: Flickr, Banalities

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020