Excite

Alcohol toch oorzaak van de dood van Any Winehouse

In de dagen na haar overlijden, dachten de meesten van ons dat een overdosis drugs de oorzaak van Amy Winehouse dood zou moeten zijn geweest. Amy stond er namelijk om bekend een hardnekkige drugsverslaving te hebben, die ze ook meerdere malen heeft geprobeerd te overkomen.

Alcohol was de doodsoorzaak van Amy Winehouse

Maar het was niet de drugs, maar de alcohol die de zangeres de das om deed. In de drie weken voor haar dood, had Amy geen druppel alcohol tot zich genomen. Op de avond van overlijden had ze echter naar de fles gegrepen. Drie flessen wodka welteverstaan. Uit het toxicologisch rapport is gebleken dat Winehouse 416 milligram alcohol per 100milliliter bloed had. Dit komt overeen met 4,16 promille en is wel vijf maal meer dan de Britse limiet voor automobilisten.

Door de hoge dosis alcohol is Winehouse waarschijnlijk in een coma geraakt. De lijkschouwer Suzanne Greenway oordeelde: "Ze had 416 milligram alcohol per deciliter bloed en het effect van zo'n potentieel fatale dosis was haar plotselinge en onverwachte dood."

Winehouse carrière in vogelvlucht

Winehouse brak door in 2006 met het befaamde album Back To Black waarvoor ze vijf Grammy awards in ontvangst mocht nemen. Het bekendste nummer van dit album is Rehab, waarin Amy, ironisch genoeg, zingt over haar verslaving. Na haar overlijden kwam er een tweede run op het album, waardoor het nu het bestverkochte Britse album van deze eeuw is.


Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020