Excite

Alcoholverbod weerhoudt bezoekers Ajax-Feyenoord niet

Voetballiefhebbers die vandaag de wedstrijd tussen Ajax en Feyenoord willen bekijken, zullen dit vooral sober moeten doen. Rotterdam zal namelijk haar alcoholverbod tijdens de bekerfinale handhaven, ondanks het kort geding dat horecaondernemers uit de omgeving hadden aangespannen.

Die laatste groep vreest een enorme derving van de inkomsten, die wel kan oplopen tot een miljoen euro. Het verbod is geldig van twee uur vanmiddag tot middernacht en geldt niet alleen voor de Kuip, maar ook voor het centrum en het gebied rond de Kuip. Alleen mensen op besloten feesten, denk aan een trouwerij, mogen alcohol drinken gedurende die periode. Het alcoholverbod moet voorkomen dat er rellen rond de wedstrijd ontstaan.

De horecaondernemers waren vanzelfsprekend niet blij met deze strenge maatregel en menen bovendien dat het onnodig is, omdat er geen Ajax-supporters aanwezig zijn bij de wedstrijd. Bovendien zal Feyenoord, bij winst, gehuldigd worden in het stadion, wat ook rellen moet voorkomen.

Naast het alcoholverbod wordt ook de beveiliging aangescherpt. Veel delen van het centrum worden in de gaten gehouden door middel van camera’s en politieagenten mogen onder meer preventief fouilleren als zij daar reden toe zien.

Ondanks het verbod en de aangescherpte beveiliging wordt de wedstrijd druk bezocht en liep het stadionplein vanmiddag al helemaal vol. De wedstrijd is de tweede in de bekerfinale. De eerste wedstrijd werd eind april in de Arena gespeeld. Ajax ging er toen met de winst vandoor.

Afbeelding: Flickr account Vincent Teeuwen

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020