Excite

Ali B en Afrojack maken jury Songfestival compleet

De TROS maakte vandaag bekend hoe de jury van het nationaal Songfestival eruit gaat zien. Rapper Ali B en de DJ Afrojack, de laatste vooral bekend van zijn mogelijke relatie met socialite Paris Hilton, zijn de laatste toevoegingen aan het jurypanel. Stacey Rookhuizen, Jeroen Nieuwenhuize en Carlo Boszhard waren al eerder bekend als leden van de vakjury.

Jury nationaal Songfestival

Dit jaar heeft John de Mol voor het eerst de regie in handen van het Nationaal Songfestival. De jurering is anders dan de voorgaande edities van de afvalrace. Naast de vakjury is er een jury van honderd buitenlanders die ook hun stem uitbrengen. Samen met de vijf BN’ers in de vakjury telt hun stem voor de helft mee. Het Nederlands publiek kan ook hun stem uitbrengen. Door een combinatie van deze drie manieren van stemmen, hoopt het programma een ijzersterke kandidaat te selecteren die Nederland kan vertegenwoordigen tijdens het Songfestival in Azerbeidzjan in mei. De afgelopen zeven haar wisten de Nederlandse deelnemers geen enkele keer door te dringen naar de finale.

Deelnemers Songfestival

De deelnemers van het nationaal Songfestival zijn ook al bekend. Rafaëlla Paton, Joan Franca, Ivan Peroti, Pearl Jozefzoon, Kim de Boer en Tim Douwsma zijn gekozen uit ruim vijfhonderd inzendingen. De zangeres en zangeressen gaan strijden om de plek in de voorrondes van het Songfestival. Vier van de kandidaten deden vorig jaar mee aan het programma The Voice of Holland. Door middel van drie battles zullen drie van de kandidaten het uiteindelijk tegen elkaar opnemen.

Holland - Excite Network Copyright ©1995 - 2020